29 juni, 2013

20 kg lettere!

På litt over et år, har jeg blitt 19  20 kilogram lettere. Med mine 188 centimeter er jeg fornøyd med høyden min. Jeg er mindre fornøyd med at jeg på det meste veide jeg 112 kilogram. Nå er jeg nede i 93 kilogram.

Det er fantastisk nydelig å føle seg lettere. Alt går greiere. Noe så enkelt som å gå opp en trapp, og ha en stressende hverdag er mye enklere nå når jeg veier 19  20 kilogram mindre. Og en bonus er at flere jenter titter en gang ekstra når jeg går forbi.

Jeg har venner og kjente som kan spise vesentlig mer godteri og brus enn meg og allikevel veie vesentlig mindre. Jeg har tenkt at det er lite jeg kan gjøre med situasjonen min for å få en lettere hverdag bokstavelig talt.

Samtidig har jeg klart å gå ned i vekt tidligere også. Det som da har hjulpet har vært å kutte ut brus og godteri helt og trene regelmessig. Det siste året har jeg løpt en del og det siste halve året har jeg svømt med en veldig god venn to ganger i uka. Fra nyttår kuttet jeg ut brus og godteri. I starten er dette vanskelig fordi suget etter raske karbohydrater er stort. Men etter en måned forsvinner sukkesuget og nå savner jeg det ikke. Samtidig har jeg sagt til meg selv at jeg får lov å spise kaker og dessert når det er besøk. Skal jeg videre ned i vekt kan det være jeg må kutte ut dette fremover.

Målet mitt er å komme ned til 88 kilogram. Da er jeg innenfor en BMI på 25. Jeg vil være fornøyd med denne vekten. Nå mangler jeg bare 5 4 kilogram for å nå dette målet. Jeg gleder meg til å komme i mål. Så blir utfordringen fremover å holde seg her nede.